top of page

Bijsluiter KVV

Spijsvertering vleeseters

​
​

Een dier heeft een ander spijsverteringskanaal dan een mens. Van oorsprong komt de hond van de wolf. Hij is dan wel een huisdier geworden maar de inwendige hond is nog hetzelfde als het van oorsprong was. En wolven zijn vleeseters. Waarom zou je je hond dan niet het eten geven waar hij het het beste op doet?

 

Wat is KVV:

​

KVV betekent Kompleet Vers Voer.

Dat houdt in dat je je dier een complete voeding geeft met alle voedingsstoffen die hij nodig heeft. Een voeding is compleet als je minstens 4 diersoorten voert over gemiddeld 8 weken en als je het voert in de juiste prooi verhouding. Een prooidier bestaat uit bot, spiervlees en organen. Door de juiste verhoudingen aan te houden, geef je je dier precies dát wat hij nodig heeft. Verstandig is ook om een vissoort toe te voegen, groente en 1x per week een ei. Veel werk? Nee hoor, ik help u erbij en heb de juiste producten.

 

Gebruik:

​

Sommige hondeneigenaren stellen de maaltijd voor hun dier zelf samen. Dat vereist heel veel kennis. Is dit veel werk? Ja

Maar…. KVV is gemalen en al in de juiste samenstelling. U kunt het zo aan uw dier geven.

Kijkt u bij Darf KVV en Raw4Dogs, daar vindt u compleet voer.

 

Bewaren:

​

KVV is diepgevroren vers vlees. Dit kunt u ontdooien in de koelkast of in een bak buiten de koelkast. Afhankelijk van uw voorkeur. Ontdooid is het 3 dagen houdbaar in de koelkast. Darf is verpakt in een doos met 19 blokjes van 250 gram en de andere merken met worsten zijn 450 , 1 kg  of 1.5 kg

 

Dosering:

​

Gemiddeld voer je 20 gram per kg hond per dag. Bv een hond van 20 kg heeft nodig: 20x20 = 400 gram per dag. Verdeel dit over de ochtend en avond.

Let op: een hond voer je op het oog. Kijk hoe hij eruit ziet. De één heeft meer nodig dan de ander. Een hond is op juist gewicht als je zijn ribben net kunt voelen als je zachtjes met je handen er langs gaat.

 

Voor wie:

​

In principe voor alle vleeseters. Hond, kat, fret en zelfs de schildpad.

 

Prijs:

​

Ik heb andere merken gezien die goedkoper zijn, waar zit dat verschil?

Dat is afhankelijk van veel factoren

  • Kwaliteit van het vlees. Is het biologisch, waar komt het vandaan, welke delen vlees worden gebruikt. Kippenvel is goedkoper dan kipfilet. Pens is goedkoper dan hart.

  • Een biologisch certificaat kost de leverancier geld

  • Worden er halffabrikaten gebruikt, vleesmeel of alleen echt vlees

  • Hoeveel vocht zit er in het vlees

  • Hoeveel vet zit erin.

  • Zitten er toevoegingen in zoals granen, probiotica, groente

  • Heeft de leverancier zijn eigen slagerij of moet hij het vlees inkopen van de slager

  • Heeft de leverancier zijn eigen verwerkingsmachines of moet hij dit uitbesteden

  • Met pre-mix valt een produkt onder de 21 procent. Zonder toevoegingen 9 procent BTW

 

.

Prijsverhouding:

​

Van een goede voeding met veel verteerbare voedingsstoffen, hoeft u uw dier veel minder te geven dan van (commerciële) voeding. Zo lijkt het wellicht dat onze brokken en vlees duurder zijn, maar in verhouding is dit niet het geval. En daar komt ook bij dat u minder dierenartsbezoekjes hoeft af te leggen.

​

Mijn hond doet het goed op de brokken die ik voer:

​

Dat kan heel goed. Klachten door verkeerd voer zie je niet altijd direct. Een lichaam kan veel hebben. Als jij iedere dag patat eet, zie je ook niet direct dat je tekorten opbouwt, maar ze zijn er wel. In veel brokken zitten ook granen. Die zijn goedkoop en zijn een goede opvulling. Maar een hond kan niks met granen, evenals met soja. Dit gaat door het spijsverteringsgestel heen en komt er onverwerkt weer uit. Vaak gepaard met grote hopen en veel stank. Vanwege het weinige vlees dat in die brokken zit (vaak maar 4%), smaken deze brokken nergens naar. Daarom wordt vaak suiker en zout toegevoegd om de smaak enigszins acceptabel te maken. Dat dit slecht is voor de nieren en alvleesklier is wel duidelijk.Tevens ontwikkelen heel veel honden allergie voor de toevoegingen, wat je terug ziet in jeuk, slechte vacht, (oor)ontstekingen of diarree en zelfs nierfalen en suikerziekte op termijn. Neem de zak met brokjes die u nu geeft, en kijk bij de ingrediënten. Wat zit er in?

Onze brokken en vlees zijn gegarandeerd granen vrij.

 

Bijwerkingen:

​

Geen allergie. Gezonde huid. Minder ontstekingsgevoelig. Betere darmwerking. Minder bezoekjes aan de dierenarts. Blijde hond. Een hond die graag eet. En een blij baasje.

 

Mijn hond heeft al een allergie:

​

Dat is heel vervelend, zowel voor de hond als voor u. Wellicht eet hij nu dure brokken van de dierenarts of bent u nog op zoek naar het juiste voer.

U kunt er ook voor kiezen om vers vlees te voeren. Ons vlees is zonder toevoegingen van granen en andere vulstoffen. Blijft uw dier toch klachten houden, dan is het mogelijk dat hij allergisch is voor 1 bepaalde diersoort. Ik kan u helpen uit te zoeken welke dat is. We gaan dan een eliminatiedieet aan uw hond geven. Dat betekend: 6 weken lang 1 diersoort. Het liefst een diersoort die hij nog niet eerder heeft gehad. In deze 6 weken zult u zien dat de hond het beter gaat doen, en daarna voegen we langzaam 1 voor 1 een ander diersoort toe. Zo gaan we ontdekken op welke diersoort hij allergisch reageert. Veelal is dit kip en/of rund. Tijdens dit proces blijf ik u begeleiden en mag u altijd vragen stellen.

 

Vakantie:

​

Ik ga op vakantie en dan is vers vlees lastig om mee te nemen of te verkrijgen.

Daar hebben we een oplossing voor

  • Gestoomd vlees in rol. Hetzelfde als vers vlees maar geconserveerd door stomen. Kijkt u bij Carnivoer2Go

  • of Vol worstjes

  • Vol heeft ook blik, evenals Edgard en Cooper

  •  Goede brok. Darf heeft zijn vlees gedroogd en geperst in een brok. Dit is een zeer goede brok die bijna volledig bestaat uit vlees. Het heeft een kleine toevoeging van appel en wortel.

Het is so wie so handig om dit in huis te hebben voor als u vergeten bent het vlees te ontdooien.


Verzenden:

​

We kunnen alles voor u verzenden,behalve vriesvoeding.

​

Ik wil vlees en brokken afwisselen:

​

Als u vlees en brokken wil afwisselen, dan adviseren wij u geperste brokken. Wat betreft vertering lijkt dat het meest op vlees. Gewone brokken blijven boven in de maag, geperste brokken zakken naar beneden, net zoals vlees. Let wel op dat er minstens 8 uur zit tussen het voeren van vlees en brok. Kiest u wel voor een goede brok, wij kunnen u hierin adviseren.


 

Ik heb alles gelezen en wil toch graag brok voeren:

​

Alle brokken in onze webshop hebben we geselecteerd op kwaliteit. Ze zijn gegarandeerd graanvrij en we hebben verschillende voedingsbronnen, van kip tot hert en van vis tot paard.

We kunnen samen kijken welke brok het beste bij u past, bij uw budget en bij uw dier.

 

Voor meer en onafhankelijke info verwijzen we u naar Voerwijzer.com

Daar kunt u uitgebreide info vinden over vers, brokken en alle merken die op de markt verkrijgbaar zijn.

 

Wilt u wel eens onze kvv of brokken proberen of heeft u nog vragen:

Vul het contactformulier in of app/bel me.

Vergeet niet om u aan te melden voor de nieuwsbrief, dan bent u als eerste op de hoogte van aanbiedingen en interessante weetjes.

betalen.jpg
  • Pinterest Social Icon
  • Faceboek KVV Lelystad

Volg mij ook via Social Media

bottom of page